میزان فرسایش خاک در لریستون 25 تن در هکتار است



ایسنا/ لرستان استاد علوم و مهندسی خاک دانشگاه لرستان: میزان فرسایش خاک در منطقه 25 تن در هکتار است.

سیما محمدی در گفت وگو با ایسنا، اظهار کرد: فرسودگی منابع طبیعی یکی از معضلات بزرگ جهان امروز و یکی از جدی ترین معضلات زیست محیطی است که زندگی انسان ها را تهدید می کند که در سال های اخیر رو به افزایش بوده است. رشد جمعیت و تغییرات در فعالیت های انسانی.

وی گفت: در قرن اخیر تغییرات طبیعی در خاک بسیار ناچیز بوده و تغییراتی که در نتیجه فعالیت های انسانی رخ داده است بیشتر منفی و غیرقابل کنترل بوده است.

یکی از اعضای گروه علوم و مهندسی خاک دانشگاه لرستان گفت: بسیاری از کشورها و خیرین بین المللی به دلیل جدی بودن مشکلات فرسایش خاک و نیاز به افزایش بهره وری آن و همچنین تمرکز بر کشاورزی پایدار شروع به کار کرده اند.

محمدی افزود: وظیفه مهم بخش کشاورزی تامین نیازها و تامین امنیت غذایی و همچنین حفاظت پایدار از منابع کلیدی برای دستیابی به کشاورزی پایدار است.

بخش بزرگی از حوضه آب گرفتگی گرفت

وی خاطرنشان کرد: 70 درصد کل مساحت لریستون را کوهستانی و شیب دار و حدود 30 درصد آن پست و هموار است و بیش از شش میلیون متر مکعب رواناب تولید می شود. در تشدید فرسایش و ایجاد سیل های فاجعه بار هر ساله موثر است.

استاد علوم و مهندسی خاک دانشگاه لرستان با اشاره به عوامل انسانی از جمله فراوانی ساختارهای فرسایش یافته و مارن در منطقه، بارندگی های شدید و کوتاه مدت، ذوب شدن سریع برف ها و پایین بودن سطح جنگل ها و مراتع، گفت: این امر موجب شده است تا با توجه به شرایط موجود در منطقه از جمله عوامل موثر بر این باشد. بهره وری و سوء استفاده از اراضی دیم، مصرف سوخت و تغذیه دام، عدم رعایت اصول کاربری اراضی مناسب، چرای زودهنگام و دیررس مراتع توسط عشایر و روستاییان و تخریب مراتع موجود آن عدم تعادل با imi، عدم رعایت اصول آب و استفاده صحیح. خاک در اجرای طرح های عمرانی، کشاورزی حوضه های آبی لرستان تخریب شد.

میزان فرسایش خاک در منطقه 25 تن در هکتار است.

محمدی با بیان اینکه میزان فرسایش خاک در استان 25 تن در هکتار بوده که تقریباً دو برابر میانگین کشوری و تقریباً پنج برابر میانگین جهانی است، خاطرنشان کرد: بسیار بیشتر از میانگین جهانی است. .

وی خاطرنشان کرد: فرسایش خاک از طرق مختلف مانع توسعه کشاورزی پایدار می شود، از جمله تخریب اراضی کشاورزی و منابع طبیعی، کاهش شدید سطح آب های زیرزمینی، رودخانه های فصلی و دائمی که ممکن است با خسارات سالانه منجر به فرسایش شدید همراه شود. سیل، رانش زمین، سدهای پر از گل و رسوبات در آبراه ها، کاهش بازده محصولات و کاهش محصول در مزارع کم درآمد، آلودگی آب رودخانه ها و دریاچه ها، از بین رفتن تنوع زیستی، تخریب و آفات. .

استاد گروه علوم و مهندسی خاک دانشگاه لرستان افزود: تخمین زده می شود که یک میلی متر از دست دادن خاک در سال به معنای 75 کیلوگرم نیتروژن، 24 کیلوگرم فسفر و 8 کیلوگرم خاک است. پتاسیم به ازای هر هکتار زمین زراعی. «برای جبران خسارات ناشی از فرسایش خاک هزینه‌های زیادی وجود دارد که سالانه میلیاردها ریال برآورد می‌شود و از این رو مهم‌ترین بستر تولید کشاورزی و با توجه به شدت مشکلات فرسایش و نیاز به افزایش حاصلخیزی خاک کیفیت منابع آب و خاک به عنوان عاملی در جلوگیری از مهاجرت روستاییان حائز اهمیت است، لذا توجه به حفاظت از منابع آب و خاک ضروری است.

محمدی با اشاره به راهکارهای اراضی کشاورزی بیان کرد: کشت حفاظتی خاک و کاربرد در شرایط حفاظت از گیاهان، انرژی قطرات باران را جذب کرده و رطوبت را در خود نگه می دارد که در نتیجه باعث افزایش نفوذپذیری آب خاک و کاهش فرسایش و تبخیر می شود.

کاهش حرکت ادوات کشاورزی در خاک ورزی محافظه کارانه باعث کاهش تراکم علف های هرز بذر و بهبود ساختار خاک می شود.

وی با بیان اینکه وجود پوشش گیاهی و حداقل خوردگی خاک باعث بهبود ساختار خاک می شود، خاطرنشان کرد: کاهش حرکت ادوات کشاورزی در خاک ورزی محافظه کارانه باعث کاهش تراکم بذر و بهبود ساختار خاک می شود.

استاد دانشکده علوم و مهندسی خاک دانشگاه لرستان گفت: مالچ پاشی برای کنترل انرژی قطرات باران، استفاده از سیستم های آبیاری تحت فشار و اصلاح کانال های آبرسانی، تهیه طرح های اجرایی، لزوم چرخش رودخانه. اراضی داخل باغ (جایگزینی صیفی جات) از دیگر راهکارهای اراضی جلی است.

محمدی با اشاره به راهکارهای مرتع و جنگلی، افزود: برای کاهش فرسایش، جلوگیری و مقابله با هدررفت آب های سطحی، ساخت سدها و سدهای کنارگذر و کنترل آب های سطحی، تامین آب و زهکشی باید در دامنه های شیب دار استان کاشته شود. باغات، سفره های آب و آب در دشت های مرتفع به منظور تقویت چاه های آب، زیباسازی و احیای مراتع با استفاده از اصول اولیه بر اساس ظرفیت و جهت مراتع و کاهش چرای بی رویه دام و تبدیل آنها به خاک فقیر در اراضی شیب دار جهت مدیریت حوضه ها. مراتع دادن به مزارع در حال احداث، جلوگیری از کاشت در زمین های زراعی که شیب بیش از حد مجاز (12%) است، یکی از راهکارهای توصیه شده، مرتع و اراضی جنگلی است.

50 هزار هکتار از اراضی قابل کشت الیگودرز در شیب بیش از 12 درصد ساخته شده است.

وی گفت: حدود 50 هزار هکتار از اراضی زراعی الیگودرز با شیب بیش از 12 درصد زیر کشت می رود kidladi. تغییر تصرف و کاربری اشترانکوه و قالیکوه و سایر مناطق با ارزش طبیعی و زیستی، هماهنگی ارتباط و فعالیت بین سه معاونت پژوهشی، آموزشی و اجرایی در خصوص مسائل زیست محیطی و منابع طبیعی، توسعه و اجرای طرح های پیشگیری و برخورد. با وقوع سیل و خشکسالی در اراضی حاصلخیز، ایجاد مدیریت پیچیده و یکپارچه منابع طبیعی در حوضه های آبی، جلوگیری از وقوع سیل به ویژه در مناطق سیل خیز شهر، سیلاب بهاره در کشاورزی، افزایش آگاهی عمومی در مورد مدیریت مصرف بهینه و تشخیص کاربری اراضی. . و مقررات تغییر کاربری اراضی یکی دیگر از راهکارهای پیشنهادی برای اراضی مرتعی و جنگلی است.

انتهای پیام/

دیدگاهتان را بنویسید